គ្រឿងផ្សំ :-ផ្សិតចំបើង ៥០ក្រាម-ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ស-ខ្មៅ ៥០ក្រាម -ផ្សិតស ឬ ផ្សិតអំបោះ ៥០ក្រាម-ផ្សិតចេក ៥០ក្រាម-ម្ទេសដៃនាង ៣-៤គ្រាប់-ឫសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ២គល់-ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ខ្ទឹមស ៤-៥ក្លែប-ម្រេចគ្រាប់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ប្រេងឆា សម្រាប់ឆា ។វិធីធ្វើ :១-លាងសម្អាតផ្សិតផ្សេងៗ រួចទុកឲ្យស្រស់ទឹក ។ បុកឫសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេចគ្រាប់ និងម្ទេស ឲ្យម៉ដ្ឋ រួចយកទៅឆាជាមួយប្រេង ឲ្យឈ្ងុយ ។២-ដាក់បន្លែផ្សេងៗចូលឆាជាមួយគ្នា បន្ថែមទឹកចូលទៅបន្តិច រួចផ្សំរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត ។