គ្រឿងផ្សំ :-ត្រគាកមាន់ ៤ ដុំ-ផ្សិតចម្រុះ ២០០ ក្រាម -គល់ស្លឹកគ្រៃកាត់ជាកង់ ដំឲ្យទក់ ២ ដើម-ស្លឹកក្រូចសើច ៥ សន្លឹក ច្រៀកយកឆ្អឹងកណ្តាលចេញ-ជីរវ៉ាន់ស៊ុយបុកញុំៗតិចៗចំនួន ៤ដើម-មើមខ្ទឹមក្រហមដំឲ្យបែកចំនួន ៤ មើម-ទឹកត្រីៗស្លាបព្រាបាយ-ម្សៅស៊ុបខ្នរៗដុំវិធីធ្វើ :- លាងសាច់មាន់ឲ្យស្អាត ផ្អាប់ជាមួយទឹកត្រី ទុកចោលប្រមាណជា ១៥នាទី ។ ចំណែកគ្រឿងផ្សំនៅសល់ត្រូវច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចចាក់ចូលទៅក្នុងចានសម្រាប់ចំហុយ ទើបដាក់សាច់មាន់ពីលើបន្លែផ្សិត ។គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់-ម្ទេសស្រស់ ១៥ គ្រាប់-ខ្ទឹម-ស ៥ កំពឹស-ក្រូចឆ្មារ ៣ ស្លាបព្រាបាយ-ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ-ស្ករស ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេវិធីធ្វើទឹកច្រលក់ :-បុកម្ទេសស្រស់ជាមួយខ្ទឹមសឲ្យល្អិត រួចដូសដាក់ចានចង្កឹះ-ចាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ស្ករសលាយចូលគ្នាឲ្យសព្វទុកជាការស្រេច