ចំហុយ​មាន់​ជាមួយ​ផ្សិត



គ្រឿងផ្សំ :-​ត្រគាក​មាន់ ៤ ដុំ-​ផ្សិត​ចម្រុះ ២០០ ក្រាម​ -​គល់​ស្លឹកគ្រៃ​កាត់​ជា​កង់ ដំ​ឲ្យ​ទក់ ២ ដើម​-​ស្លឹក​ក្រូចសើច ៥ សន្លឹក ច្រៀក​យក​ឆ្អឹង​កណ្តាល​ចេញ​-​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​បុក​ញុំៗ​តិចៗ​ចំនួន ៤​ដើម​-​មើម​ខ្ទឹមក្រហម​ដំ​ឲ្យ​បែក​ចំនួន ៤ មើម​-​ទឹកត្រីៗ​ស្លាបព្រា​បាយ​-​ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរៗ​ដុំ​វិធី​ធ្វើ :- ​លាង​សាច់មាន់​ឲ្យ​ស្អាត ផ្អាប់​ជាមួយ​ទឹកត្រី ទុកចោល​ប្រមាណ​ជា ១៥​នាទី ។ ចំណែក​គ្រឿងផ្សំ​នៅសល់​ត្រូវ​ច្របល់​ចូលគ្នា​ឲ្យ​សព្វ រួច​ចាក់​ចូលទៅក្នុង​ចាន​សម្រាប់​ចំហុយ ទើប​ដាក់​សាច់មាន់​ពីលើ​បន្លែ​ផ្សិត ។​គ្រឿងផ្សំ​ទឹកជ្រលក់​-​ម្ទេស​ស្រស់ ១៥ គ្រាប់​-​ខ្ទឹម​-​ស ៥ កំពឹស​-​ក្រូចឆ្មារ ៣ ស្លាបព្រា​បាយ​-​ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រា​បាយ​-​ស្ករស ២ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​វិធី​ធ្វើ​ទឹកច្រលក់ :-​បុក​ម្ទេស​ស្រស់​ជាមួយ​ខ្ទឹមស​ឲ្យ​ល្អិត រួច​ដូ​ស​ដាក់​ចានចង្កឹះ​-​ចាក់ទឹក​ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ស្ករស​លាយ​ចូលគ្នា​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​ជាការ​ស្រេច